Denemarken naar Zweden
Door: HanenBert
Blijf op de hoogte en volg Bert en Hanneke
14 Augustus 2010 | Zweden, Strömstad
Om 6 uur zijn we vertrokken. Lekker rustig op de weg, mooi weer, met een klein buitje in Friesland. In Duitsland waren er veel wegwerkzaamheden en we waren gewaarschuwd voor ernstige vertragingen. Maar deze vrijdag de 13e ging aan ons voorbij, zo leek het, want ook rond het knelpunt Hamburg hatten wir keine stau gehabt. Alleen na Hamburg liep het even vast maar al met al prima gegaan. Voor we vertrokken wisten we nog niet of we nu door Denemarken zouden rijden of via Puttgarden de pont zouden nemen naar Rødby. Onderweg besloten we toch de pont te nemen. De vraag was even of het druk was. Gelukkig niet. We konden zo de boot op om te vertrekken naar de overzijde…niet dus. Besloot een meisje een epileptische aanval te krijgen. Ze kwijlde de boot onder en zorgde voor een half uur vertraging. Hebben wij weer.
In Rødby aangekomen doken we meteen de camping op voor de nacht. Zou er plaats zijn? Altijd spannend. Nou hier niet hoor. Zichtbaar vergane glorie. Op zich een mooi parkje, maar vrijwel niemand te zien. Toch grappig het verschil met campings in Frankrijk. Warme douches, een complete keuken, zo te gebruiken, best netjes, maar wel oud.
Zaterdag 14 augustus
Een heerlijke nacht (de rust!) Hierdoor stonden we 1 uur voor de wekker ging al op! Maar helaas regende het. Snel in de auto richting Kopenhagen. We zouden naar Zweden oversteken via de Sontbrug. Jammer dat het zo regende, maar toch wel spectaculair. Een lange hoge brug met fraai uitzicht op beide landen. Het eerste zagen we, het tweede hebben we gelezen…regen ontnam het zicht.
Over de rest van de trip kan ik kort zijn…….saaaaaaai. Rustig verkeer, goede weg. Maar met slechts 80 km/u alleen op de cruise controle in niet interessant landschap is de lol er snel vanaf. Gelukkig werd het droog en warm (23 graden). Nou is een land bekijken vanaf een snelweg niet verstandig. Hele stukken zijn precies Frankrijk of de Veluwe. Alleen het laastste deel vanaf Goteborg werd wat aardiger. Rotsen, fjorden, bossen en meer geaccidenteerd.
We besloten tijdig te stoppen en zochten een willekeurige camping genaamd Languna bij Strömstad. We hebben heerlijk voor de caravan in de zon kunnen zitten eten en luieren. Mooie Zweedse huizen aan het fjord waar de camping aan ligt. Ja het vakantiegevoel begint te komen.
16 Augustus 2010 - 18:22
Grietje:
Natuurlijk weet Ria niet meer waar het was. Maakt niet uit, want ik denk dat jullie nu niet zover meer van Oslo af zitten.
In Bergen is het vandaag 26 graden en het blijft van de week zon een wolkje met een beetje regen. Temp. ong. 19 graden in de schaduw. dus niet slecht.
Lekker genieten en ik blijf kijken naar jullie site
Grt. Grietje -
17 Augustus 2010 - 11:42
Buitenveld:
Lieve Han en Bert,
Jullie verslag gelezen en
hopen dat jullie een heel
mooie tocht mogen hebben.
Geniet met volle teugen.
Liefs Pa en Ma.
ps. De nieuwe auto is uit
de kunst en nu proberen
hem zo lang mogelijk heel te houden,
Pa en Ma. -
17 Augustus 2010 - 14:04
Pa En Ma Hartman:
hallo Han en Bert het verslag en foto,s gezien.Het is vandaag dinsdag het regent de hele dag al. Hopen dat het bij jullie beter is.hartelijke groeten en nog veel plezier Pa en Ma -
18 Augustus 2010 - 19:49
Fenna:
OOOh, jullie zijn al een aantal dagen weg en nu pas lees ik het 1e verslag! Genieten dus. Altijd leuk om andermans reisverslagen mee te beleven. Ik beloof beterschap en zal het elke dag lezen! Kus van mij