regen
Door: HanenBert
Blijf op de hoogte en volg Bert en Hanneke
22 Augustus 2010 | Noorwegen, Oslo
Regen! Kil en klam. Onze buren zijn uit hun tent een hytte in gevlucht. Zooooo koud. In de caravan was het prima uit te houden. We besluiten en toertje te maken. Misschien zien we nog wel een waterval of zo. Dikke wolken hangen tegen de bergen aan. Het regent niet hard maar wel gestaag. Mooi gezicht hoor. We zien verschillende fjorden, meren, gletsjers en natuurlijk watervallen. We belanden in Sandane, een plaatsje waar toevallig een kermis en braderie is. Die komt net op gang. Er zijn standjes met Noors zaken maar ook een Thai/Vietnamees met loempias, die kennen we. Verder ook de van franse markten bekende afrikaanse medemens met riemen en andere snuisterijen. Een beetje uit de richting jongens! Wel lekker kneuterig allemaal. Hey het was droog toen we rondliepen. Snel weer op pad. Een pontje genomen en via een omweg weer naar de camping. Het weer leek wel wat beter, dus hup de wandelspullen gepakt en een wandelroute vanaf de camping gestart naar de watervallen die naast de camping van de gletsjer af komen. Door het bos omhoog. Het pad is stenig en glibberig. Wéér veel te dikke kleren aan. Bert zweet als een otter. Het pad loopt door Gytendalen. Dal van de geiten neem ik aan, want het ligt vol met keutels en het pad wordt steeds modderiger. Zo te zien zijn de geiten dezelfde dag allemaal naar beneden gekomen. Dat heeft het pad geen goed gedaan. Bagger en glad. Het klimmen valt Bert zwaar. Zeker nog moe van de vorige dag. Als we omkijken zien we dat we best steil omhoog gaan. Dat is dus de reden en de gladdigheid. Wordt nog leuk afdalen straks. De beek stort zich vlak naast ons naar beneden. Wat een geweld. Door het bos zien we niet goed waar we heengaan. Nog een bochtje dan of gaan we terug. Op een gegeven moment wordt het pad echt bagger en besluiten we niet door te lopen. Naar beneden dan maar. Wat we al dachten wordt bewaarheid. Glibberen en glijden. Goed besluit om niet verder te gaan. Als we verder dalen trekt de bewolking samen tegen de berg aan en begint het weer zachtjes te regenen. Gelukkig komen we uiteindelijk weer op het vlakkere pad en slaan één van de laatste bochten om. Han blijft stokstijf staan. O jee! 2 paarden op het pad. De paarden staren terug en je ziet ze denken: O jee! Han noch de paarden bewegen. “Ga jij maar eerst”, besluit Han. Als we langs de paardjes lopen schrikken de beesten zich de vinken-tering en stuiven weg. Han bijna ook, haha.
Net terug op de camping begint het door te regenen. Kleren nat en de schoenen ook. Krijgen we die nog droog voor morgen als we de gletsjertocht gaan maken? We zullen zien. Kachel aan! Wijn op tafel. Ja het leven is slecht.
23 Augustus 2010 - 07:35
De Dijksterman:
Kijk, dat is dus echt vakantie.....!!! Ziet er indrukwekkend uit. Jammer dat de paarden niet op de foto staan, hahaha. Nou, hier hebben we ook een regenjas nodig hoor: flinke buien tegen het stof, zo'n beetje de hele dag ;-0 Geniet nog ff lekker van Scandinavië. Groeten uit DH -
23 Augustus 2010 - 11:30
Otto:
bij jullie regent het misschien wel een beetje maar hier is het nog veeeeel viezer
met bakken komt het nu ik in schagen ben naar beneden groetjes -
23 Augustus 2010 - 12:57
Linda:
o nee toch niet een bospad ?
mam dat weet je toch onderhand wel dat je dat niet moet doen met papa die weet die weg niet in het bos en die loopt overal door heen. haha!
ik mis jullie!
dikke kus (L) -
23 Augustus 2010 - 15:02
Fenna:
Haha, je kunt niet alleen maar mooi weer hebben, zeker niet als je in Noord-Europa bent. Maar troost je, het is hier vanmorgen veeeeeel slechter geweest. Daarentegen weet je maar nooit wat daarvan jullie kant opwaait...... Met de zeer stormachtige wind die hier nu staat waait het wel snel naar boven! Gelukkig is er heel veel te doen en te genieten daar, het blijft een mooi land. Dus.... veel plezier bij de voorgenomen gletsjertocht, ik wacht op het reisverslag! -
23 Augustus 2010 - 20:09
Elly En Ad:
hallo zus en zwager, wat een prachtige foto's hebben jullie gemaakt. ik lees laika natuurlijk elke dag het reisverslag voor en draai de laptop naar haar toe om de foto's te bekijken maar ze kan jullie er niet op ondekken?Het is hier zo als je al gelezen hebt ook rot weer,de zomer is ook al bijna hier voorbij!Ik was met laika zaterdag nog even naar het strand maar zij wilde niet het water in,terwijl teun het heerlijk vind om even te gaan zwemmen,blijft zij aan de kant staan, zij is meer liefhebber van de prut sloot achter ons huis! ruikt zo lekker!Volgens mij is ze al wat afgevallen hoor, alleen rammelt ze van de honger elke keer als ik opsta denkt ze dat ik na de koelkast loop om een stukje worst te pakken,ze had vandaag bijna de kat te pakken en met huid en haar verslonden. dus ik denk dat ik haar toch maar een vol bekertje geef hoor,ze raakt gewoon verslapt van het sonja /han dieet.Ik wil ook niet op mijn geweten hebben dat ze ondervoed bij jullie terug komt of na nog een week hier, aan het infuus moet! tot het volgende berichtje, je zus -
23 Augustus 2010 - 20:33
Bert En Hanneke Wolters:
gelijk heb je El zij heeft tenslotte ook een beetje vakantie, en de prutsloot hoort daarbij haha. Alleen pech voor de pensionhouder!!! Ik maak het goed met je, je zusje