terugreis
Door: HanenBert
Blijf op de hoogte en volg Bert en Hanneke
31 Augustus 2010 | Denemarken, Århus
We hebben de boot vanaf Kristiansand voor dinsdag de 30e geboekt, vertrek om 15.00 (een lastminute koopje). Dus besluiten we om de laatste 250 km in 2 dagen af te leggen en maar goed ook want ook al zag het er op de kaart uit alsof het snelweg was, de gemiddelde snelheid lag niet hoger dan 50 km p/u. Het zuidwesten ziet er mooi uit, bergen (lage) en veel vatnets (meertjes). Om 15.00 gestopt bij Mandal, Sandencamping. Heerlijk zonnig weer, dus we hebben de middag lekker lezend doorgebracht.
De volgende ochtend rustig aangedaan en rond 12 uur gaan rijden, richting de boot. Inchecken en aan boord gaan verliep allemaal zeer relaxed, boot was ook lang niet vol! Aan boord hapje gegeten. 17.00 in Hirsthals aangekomen en nog eerste stuk gereden van de laatste kilometers. We staan nu op een camping bij Aarhus en hopen morgenavond thuis aan te komen. Linda liet ons weten door middel van een sms fotootje dat Laika al bij het raam lig te wachten!!!
We hebben een fantastische vakantie gehad en veel verschillende cultuur, natuur gezien. Uiteindelijk hebben we 4300 km gereden, best veel! Maar ons doel hebben wij niet bereikt. Op zoek naar Trollen, dat stond ons voor ogen. Helaas alleen souvenirtjes in winkels en houten beelden hebben we gezien. Dus geen levende trollen, maar wel op de wandeltochten de vele steenmannetjes en je weet dat trollen bij daglicht verstenen, dus wie weet waren dat wel…. Overigens was het ook teleurstellend dat we ondanks de vele borden en waarschuwingen geen één eland of rendier hebben gespot. Das dus het doel van een eventuele volgende reis.
We vonden het leuk om het vakantieverslag te maken en nog leuker om jullie reacties te lezen. Misschien tot volgend jaar, Noordkaap??? Italie??? Ierland??? Of gewoon Frankrijk we zijn er nog niet uit.
01 September 2010 - 09:29
De Dijksterman:
Nou, het lijkt er op dat jullie het mooie weer mee gaan nemen naar het Helderse....!! Bedankt daarvoor.
Jullie hebben een leuk reisverslag gemaakt, maar we zijn natuurlijk meer benieuwd naar de verhalen.
We spreken elkaar en geniet na van alle herinneringen !
Adjö så länge !
De Dijksterman (vanaf de DH217)