Van Blue River naar Wells Gray Provincial Parc - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Bert en Hanneke Wolters - WaarBenJij.nu Van Blue River naar Wells Gray Provincial Parc - Reisverslag uit Ottawa, Canada van Bert en Hanneke Wolters - WaarBenJij.nu

Van Blue River naar Wells Gray Provincial Parc

Door: HanenBert

Blijf op de hoogte en volg Bert en Hanneke

09 Juni 2012 | Canada, Ottawa

Vertrokken naar Clearwater om inkopen te doen. Het weer ziet er, tegen de verwachting in, goed uit. Wij rijden richting Wells Gray, het is redelijk rustig. De Spahats Falls is de eerste stop. Omdat in deze tijd van het jaar de rivieren erg gezwollen zijn, ziet het er indrukwekkend uit. Verder langs de route zien we steeds de Clearwater River. Een woeste rivier met flinke watervallen en stroomversnellingen. Niet bedoelt om te zwemmen. Plots remt een camper voor ons, en ja hoor, 2 beren steken over. Maar zo snel dat er geen foto gemaakt kan worden. Duidelijk gesc hrokken. Dit gebeurt vlak voor de Bison Ranch waar we misschien later een plekje zullen zoeken. Dit was een hint van een landgenoot die we tegen zijn gekomen.
We rijden door naar Helmken Falls. Het is er erg rustig, maar dat kan niet worden gezegd van de waterval. De is heel heftig. De hele Clearwater River dondert hier vele tientallen meters naar beneden, in een grote stenen kom.
De volgende stop is bij Rays Farm. Hier maken we een wandeling door het bos naar de plek waar begin 20e eeuw een boertje met zijn gezin diep in de wildernis een bestaan probeerde op te bouwen. Wat een speciale plek. Je probeert je voor te stellen hoe die mensen hier leefden. De blokhutten zijn vervallen of ingestort. Maar de sfeer is er nog steeds.
De weg gaat over van asfalt in onverhard/modderig. Rammel de rammel rijden we vele kilometers door naar de camping bij Lake Clearwater. We zoeken een leuk plekje en bestellen brandhout. Bert vindt het wel eens tijd voor een kampvuurtje. Stoeltjes erbij, pizza, wijn en bier. We stinken vreselijk naar rook, maar who cares.