vervolg Zweden - Reisverslag uit Slagnäs, Zweden van Bert en Hanneke Wolters - WaarBenJij.nu vervolg Zweden - Reisverslag uit Slagnäs, Zweden van Bert en Hanneke Wolters - WaarBenJij.nu

vervolg Zweden

Door: Bert

Blijf op de hoogte en volg Bert en Hanneke

20 Augustus 2013 | Zweden, Slagnäs

Slagnas – Kronogard (195 km)

De dag begon met regen maar al snel brak de zon door en werd het prachtig weer. De reisgids beloofde deze trip ontmoetingen met rendieren. Maar helaas, geen een gespot. In Arvidsjaur boodschappen gedaan. Alle zweden lopen met dit weer in korte broek en t-shirt. Wij houden voorlopig onze fleece nog aan. Buiten dit stadje nog even de berg Vittjakk opgereden om van het uitzicht te genieten. Zonde van de benzine. Een verlaten skioordje, met weinig uitzicht. Maar goed, wel een konijn gezien. Jaja we zijn al snel blij qua wildlife.
Omdat de reis vandaag kort is besluiten we de Storfossen te bezoeken. Deze watervallen en stroomversnellingen in de Piterivier moeten de moeite waard zijn. We zijn wat sceptisch n.a.v. de vorige bezienswaardigheden. Beetje verwend door Canada vorig jaar. Maar dat viel helemaal niet tegen. Echt mooi. Het weer hielp ook mee dus we hebben lekker kunnen wandelen langs de fossen en door de bossen.
Terugrijdend spot Han plots een rendier. Rap gekeerd met de auto en foto’s geschoten.
Kronogard camping ligt niet aan de E45 maar is alleen via een onverharde weg te bereiken. Als je hier op de gok heen zou gaan zou je al snel omkeren denk ik. Wij vroegen ons ook al af waar we terecht zouden komen. Maar aan een meertje lag een camping met Stugor en vaste plaatsen voor caravans. Rust. De ontvangst was hartelijk. We kregen als enige gasten de mooiste hut. Met eigen toilet en douche. De hutten worden idd steeds beter.
Na het eten wat gewandeld langs een pad de bossen in. Verlaten hutjes en …. Huh….een raketlanceerinrichting, met een joekel van een raket. Bleek een “monument” te zijn van een ruimte onderzoeksprogramma uit de jaren 60. Dat verwacht je niet.
Verder niks te beleven, behalve de muggen, die hielden wel van ons.
Han viel om van de slaap en daarom op tijd naar bed