richting Jotumheimen - Reisverslag uit Randsverk, Noorwegen van Bert en Hanneke Wolters - WaarBenJij.nu richting Jotumheimen - Reisverslag uit Randsverk, Noorwegen van Bert en Hanneke Wolters - WaarBenJij.nu

richting Jotumheimen

Blijf op de hoogte en volg Bert en Hanneke

02 September 2013 | Noorwegen, Randsverk

Namsos – Oppdal
Regen en miezer. Nee, Namsos laat geen blijvende indruk achter. Maar gaande weg de rit klaart het weer op en wordt de lucht blauw. Kijk dat lijkt er meer op. We rijden in meer bewoond gebied richting Trontheim. Wat een drukte, nou ja, voor hier dan. We laten deze grote stad snel rechts liggen en duiken weer de bergen en dalen richting Oppdal in. Oppdal is een aardig stadje en tevens wintersportoord. Maar dat is elke plaats hier al snel. De camping is snel gevonden. Knap leeg. De hut stinkt! Han pikt het niet en de campingmevrouw geeft haar angstig een andere hut. Ze maakte al geen goede beurt want de internetcodes waren op. Dus geen internet. Slaap maar eens samen met zo’n iemand in een klein hutje. We blijven hier geen 2 dagen. Piep-krak bedden en niet veel aan. We gaan gewoon een dag eerder naar Randsverk en pakken de boot een dag eerder.
We maken nog wel een wandeling langs de rivier en bekijken oude boerderijen. Het weer is tenminste beter al krijgen we toch nog een buitje op ons hoofd.

Oppdal – Randsverk
Ja heerlijk weer. Het is een betrekkelijk korte rit dus we maken nog een hike in een nationaal park bij Hoveringen. Op een hoogvlakte zijn veel verschillende wandeltochten uitgezet. Wij kiezen voor een relatief korte naar een top. Schitterend speelt het zonlicht met de plantjes over de vlakte. Wat een uitzichten. We raken snel bezweet maar de top is de moeite waard. Lekker uitrusten achter een rots en helemaal alleen. Alleen de wind. Geweldig. Toch ben je snel een paar uur kwijt en we gaan richting camping. Daar kunnen we nog heerlijk in de zon zitten. Hier blijven we 2 dagen. Morgen lopen we een bekende route in de Jotenheimen, het Peer gynt-pad. Kwamen de vorige keer in Noorwegen niet aan toe. Is wel een pittige 5-7 uur en een deel met een bootje over het vatnet (meer). We hebben er weer zin in.

• 02 September 2013 - 20:59

Ria:

hoi Han en Bert

Weer een leuk verhaal,en mooie foto,s
    Geniet er nog maar lekker van

Ria

• 02 September 2013 - 22:32

Grietje:

Zal nog moeilijk worden om uit al die mooie foto,s te kiezen. Geniet nog van jullie wandelingen en van jullie laatste vakantie week.

• 04 September 2013 - 08:23

Martijn:

Aha, de lat ligt hoog wat betreft de bereikbaarheid. Vroeguh was je gewoon niet bereikbaar. Niet per telefoon en al helemaal niet per internet. ANWB-oproep voor Han en Bert, reizende per witte Nissan Qashqai in de richting van Jotumheinen. Telefoonnummer van de ANWB in Den Haag: 070 3146146. Jahaa, dat waren nog eens tijden. Wie is er niet mee opgegroeid. Ach, het verhaal en de foto's komen vanzelf wel een X.

Goeie reis verder: op naar het warme NL....

Martijn

• 04 September 2013 - 08:39

Elly:

hallo Lievee zus en zwager,wat een mooie foto's , en het verhaal er bij. ik weet nu al wat je de hele vakantie hebt gedaan, wel jammer want dan hebben we niks te kletsen als we gaan wandelen Han, Ha ha. Dan word het een "stille tocht" ook wel een keer goed,een tocht van bezinning.
    De vakantie zit er bijna op en de onrust naar huis zal wel gauw komen, geniet nog even van de laatste dagen en tot gauw. groetjes van ons.